Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan om over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

De mooie voordelen van edelsteen armbanden

De zachte sereniteit van Amethist, de zeldzame vibraties van Rozenkwarts en de glinsterende Carneool zonsopgang om je pols... edelsteen armbanden brengen evenwicht, geluk en een lange levensduur van de geest. Of je nu kiest voor een enkele steen of voor een armband met meerdere edelstenen, het doel blijft hetzelfde: draag iets dat je niet alleen mooi vindt, maar ook omdat het je helpt op je pad naar pure en volledige genezing. Er zijn veel edelsteen armbanden en bij het kiezen ervan gaat het erom je intuïtie te gebruiken, te voelen welke stenen tot je spreken en iets te kiezen dat je zal helpen je geest vrij te maken. 

Edelsteen armbanden | Marga Jacobs

Wat zijn edelsteen armbanden?

Edelsteen armbanden zijn helende edelstenen die in een armband om je pols worden gedragen. Je vraagt je misschien af waarom armbanden? Het dagelijks dragen van edelstenen dicht op je huid is een geweldige manier om hun natuurlijke helende eigenschappen aan te boren en erop af te stemmen.

Een armband is altijd in nauw contact met je huid, terwijl andere vormen van sieraden (kettingen en oorbellen) lastiger zijn om dicht bij je huid te houden. Ook ringen draag je dicht bij je huid, maar omdat ze klein zijn geven ze niet zoveel energie en kracht als een armband. Een armband kan meerdere edelstenen bevatten en deze kunnen allemaal in harmonie helende vibes sturen via de paden van de arm naar je hele lichaam.

Wat zijn de voordelen van het dragen van edelsteen armbanden?

Het dragen van edelsteen armbanden heeft tal van voordelen. Edelstenen kunnen een schat aan emotionele, spirituele en fysieke voordelen voor de drager met zich meebrengen. Natuurlijk, elke edelsteen richt zich op zijn eigen gebied van genezing, dat is de reden waarom je kunt kiezen voor een steen of serie van stenen die resoneert met jouw behoeften. Hier zijn een paar voordelen die je kunt verwachten bij het dragen van edelsteenarmbanden.

Chakra uitlijning

Edelstenen staan bekend om hun helende krachten. Elke unieke steen is verbonden met een ander chakragebied en kan helpen om deze energiepunten op één lijn te brengen. Als je een armband met meerdere edelstenen kiest die een steen voor elk chakra bevat, kun je je geest, lichaam en ziel op één lijn brengen, alles wat geblokkeerd is deblokkeren en jezelf openstellen om alle geschenken te ontvangen die het universum te bieden heeft.

Emotionele heling

Het leven is hard en dit kan een stempel drukken op zowel het lichaam als de ziel. Helende edelstenen kunnen je helpen om je ontberingen emotioneel te overwinnen. Veel edelstenen (zoals Amethist) worden geroemd om hun verzachtende eigenschappen. Als je edelstenen kiest die het emotionele discours temperen, kan je merken dat angst en depressie afnemen ten voordele van meer zelfvertrouwen, een diepe intuïtie en de kracht om in je eigen waarheid te leven.

Fysiek welzijn

Hoewel edelstenen diep verbonden zijn met de spirituele kant, worden deze stenen ook al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunst. Van Groene Jade wordt bijvoorbeeld gezegd dat het helpt bij longproblemen, terwijl Rozenkwarts wordt gebruikt om bloeddrukproblemen te verlichten en het hart op gang te houden. Mokaiet en Hematiet kunnen je ook afschermen van invloeden van buitenaf en sommige edelstenen kunnen een beschermende barrière vormen tegen electromagnetisch vervuiling.

Zorg dat je geaard bent

In de moderne wereld is het maar al te gemakkelijk om onze gedachten en emoties op hol te laten slaan en te lijden onder gevoelens van overweldiging. Het dragen van edelsteen armbanden kan verbazingwekkende aardingseigenschappen hebben en je het gevoel geven dat je alles onder controle hebt. Je hebt niet alleen de emotionele krachten van de steen om je te aarden, maar je hebt ook het fysieke gewicht van een armband om je pols, wat kan helpen bij het concrete gevoel van verankerd zijn in Moeder Aarde.

Duurzame stijl

Spiritualiteit en emotionele kracht terzijde, edelsteen armbanden zijn het perfecte cadeau voor jezelf of iemand anders als je op zoek bent naar een stuk dat een duurzame stijl heeft. Een goed gemaakte edelstenen armband zal altijd zijn sentimentele waarde houden en kan iets echt kostbaars zijn dat vele jaren bij je blijft. Als je jouw liefde voor kleur kunt afstemmen op je persoonlijke emotionele behoeften, kun je ook een armband kiezen die deze twee dingen met elkaar verenigt.

Edelsteen armband | Marga Jacobs

Aan welke arm draag je een edelsteen armband?

Kristallen werken met de energiecentra in het lichaam om energieblokkades op te heffen en het lichaam, de geest en het gemoed te helen. Het verhoogt je vibratie en vernieuwt je energie, wat je welzijn transformeert. Het dragen van edelsteen armbanden aan verschillende kanten van het lichaam heeft een verschillend effect op je. Wanneer je bepaalde edelstenen om je linkerpols draagt, kun je interne verschuivingen maken. Wanneer je kristallen om je rechterpols draagt, heb je controle over de energie die je in je buitenomgeving stopt.

De linkerkant van je lichaam, die wordt gezien als de vrouwelijke kant, houdt zich bezig met je interne zelf. Het ontvangt energie van buiten je lichaam en helpt je positieve "verschuivingen" te maken door helende energieën door je lichaam te sturen. Je rechterkant, die gezien wordt als de mannelijke kant van je lichaam, is je "actie" kant. Het controleert de energie die je in je buitenomgeving stopt en hoe je actie onderneemt in de wereld daarbuiten.

Draag edelsteen armbanden aan je linkerarm (ontvankelijke hand)

De linkerkant van je lichaam houdt zich bezig met je interne zelf en controleert spanningen uit je buitenomgeving. Draag edelsteen armbanden aan de linkerkant als je de helende energie en het interne voordeel ervan wilt ontvangen. Draag bijvoorbeeld Amethist aan je linkerarm als je emotionele stress wilt verminderen. Om jezelf tegen negatieve energie te beschermen, draag je Zwarte Toermalijn aan je linkerarm. Het is je meest gevoelige kant en heeft te maken met de verandering die je van binnenuit wilt maken.

Draag edelsteen armbanden aan je rechterarm (gevende hand)

Je rechterkant gaat meer over hoe je actie onderneemt en de energie controleert die je in je buitenomgeving stopt. Wanneer je de kracht naar buiten wilt sturen en de helende eigenschappen aan anderen wilt geven, draag je je edelsteen armbanden aan je rechterarm. Draag bijvoorbeeld Amethist aan je rechterarm als je graag voor een kalmerende omgeving zorgt waar anderen ook van kunnen profiteren.

Kun je meerdere armbanden dragen?

Er is geen specifieke regel die een limiet stelt aan het aantal edelsteen armbanden dat je tegelijkertijd kunt dragen. Het betekent echter niet dat hoe meer je er draagt, hoe meer voordelen je krijgt. Leer elk kristal kennen voordat je verschillende stukken combineert, begin met één armband per keer te gebruiken. Merk op hoe de energie ervan je geest en ziel beïnvloedt. Zet dan je intentie voor je tweede armband en draag het voor een paar dagen en let goed op de verschuiving in energie.

Concentreer je op het in evenwicht brengen

Wanneer je 7 chakra armbanden gedragen worden, helpt het om je zeven chakra's op hun juiste energieniveau te houden waardoor de drager zich evenwichtiger voelt. De taak wordt haalbaar omdat het helpt zich te concentreren op het openhouden van de chakra's en negatieve gedachten te vervangen door een optimistische kijk op het leven. Deze armbanden fungeren als een alternatief geneesmiddel voor het genezen van fysieke, spirituele en emotionele kwalen en bevorderen de vitaliteit.

 

Welke edelsteen armband moet ik kiezen?

Het type edelsteen armband dat je kiest is heel persoonlijk. Ieder van ons heeft zijn eigen struggles en daarom moeten we op zoek naar edelstenen die de juiste energie bevatten die we nodig hebben om te genezen. Of je nu snel boos bent, gemakkelijk in zwaarmoedigheid vervalt of gewoon algemene gemoedsrust wilt, er is altijd een edelsteen armband die aan je behoeften voldoet.

Amazoniet

Zelfontdekking. Een steen van waarheid, eer en vertrouwen. Verhoogt de intuïtieve wijsheid en verbetert de communicatie. Beschermt tegen elektromagnetische vervuiling.

Amethist

Sereniteit. Kalmeert de geest en verlicht onrust. Werkt op het emotionele, spirituele en fysieke vlak om kalmte, evenwicht, geduld en vrede te verschaffen.

Amethist edelsteen armband | Marga Jacobs

Aventurijn

Geluk. Versterkt de wil. Geeft doelgerichtheid. Bevordert creativiteit en intuïtie. Verbetert de welvaart en vergroot het geluk. Brengt vriendschap in iemands leven.

Blauwe Howliet

Verbindend. Bevordert emotioneel bewustzijn. Verbinding met iemands hogere zelf. Verbetert vriendschap, liefde, communicatie, en loyaliteit.

Carneool

Moed. Brengt geluk en manifestatie van iemands wensen. Kan helpen bij het vinden van de juiste partner.

Citrien

Positiviteit. Bevordert positieve energie en emotioneel welzijn. Sommige mensen zeggen ook dat het helpt bij slaapproblemen, spijsverteringsaandoeningen, gehoorproblemen pijn en zwellingen.

Fluoriet

Inzicht. Bevordert spirituele ontwikkeling en brengt een gevoel van vrede. Stilt de geest. Versterkt inzicht en bewustzijn. Brengt kalmte in chaos.

Granaat

Inspiratie. Verhoogt de creativiteit en brengt inspiratie. Inspireert liefde en toewijding. Zuivert, reinigt en brengt orde in chaos. Verhoogt positieve energie.

Granaat edelsteen armband | Marga Jacobs

Hematiet

Evenwicht. Helpt een evenwicht te creëren tussen lichaam en geest. Helpt bij meditatie en slaap. Maakt ons los van onze oude gewoonten om groei naar hogere waarden mogelijk te maken.

Lapis Lazuli

Innerlijke kracht. Helpt een spirituele verbinding tot stand te brengen en te onderhouden. Verhoogt het intuïtief en psychisch bewustzijn.

Malachiet

Geest. Opent iemands hart voor verandering en vooruitgang. Helpt bij spirituele evolutie. Helpt negatieve ervaringen uit het verleden op te ruimen.

Mokaiet

Flexibiliteit. Bevordert energie en nieuwe ideeën. Moedigt veelzijdigheid aan en helpt bij de aanvaarding van verandering. Helpt bij het nemen van beslissingen. Blokkeert ongewenste invloeden van buitenaf.

Regenboog Jaspis

Goede Zaken. Regenboog Jaspis kan gebruikt worden om zakelijke activiteiten te ontwikkelen. Het helpt verborgen gedachten, verdriet, angsten en hoop naar de oppervlakte te brengen, zodat ze dienovereenkomstig kunnen worden behandeld.

Rhodoniet

Genade. Bevordert ontspanning en brengt een gevoel van welzijn, zelfvertrouwen en eigenliefde. Opent iemand tot onvoorwaardelijke liefde en verhoogde dienstbaarheid aan de mensheid. Helpt een gebroken hart te helen.

Rhodoniet edelsteen armband | Marga Jacobs

Rode Jaspis

Vruchtbaarheid. Bevordert een actief en bevredigend seksleven. Het is een steen van vruchtbaarheid. Inspireert een positieve, vreugdevolle houding en geeft de energie om creatieve actie te ondernemen. Verbetert het terughalen van dromen.

Rozenkwarts

Liefde. Bevordert liefde en passie. Opent het hartchakra voor alle vormen van liefde: zelfliefde, gezinsliefde, platonische liefde en romantische liefde.

Sneeuwkwarts

Concentratie. Stimuleert de hersenfuncties en helpt ons te focussen, te concentreren en onze gedachten, intenties en handelingen te controleren. Brengt onze emoties in evenwicht.

Sneeuwvlok Obsidiaan

Zuiverheid. Brengt lichaam, geest en ziel in evenwicht. Kalmeert en verzacht terwijl het de deur opent naar verandering. Vergroot het vermogen om je innerlijke zelf te bereiken. Bescherming tegen schade.

Sodaliet

Logica. Verenigt het logische met het spirituele. Moedigt aan tot rationeel denken, objectiviteit en waarheid. Brengt waarheid in communicatie. Moedigt eerlijke emoties aan.

Tijgeroog

Harmonie. Helpt iemands wil en verlangens te verenigen, brengt ideeën tot werkelijkheid. Verbetert integriteit, wilskracht, praktische zin en juist gebruik van macht.

Tijgeroog edelsteen armband | Marga Jacobs

Unakiet

Visie. Opent het derde oog. Helpt de geest, het lichaam en de ziel in evenwicht te brengen en te integreren en geeft een gevoel van compleetheid. Bevordert een goede gezondheid tijdens de zwangerschap.

Zwarte Agaat

Bescherming. Verhoogt moed, kracht en vertrouwen. Biedt bescherming. Bevrijdt stress en verhoogt de energie. Zou emoties stabiliseren.

Welke edelsteen armband trekt jouw aandacht? Deel het met ons in de commentaren.

Rode Jaspis edelsteen armband | Marga Jacobs

Bron: DariaDay, Love & Light School of Crystal Therapy Courses, Sivanaspirit en TinyRituals.

Winkelmandje

Geen producten meer beschikbaar voor aankoop

Je winkelmandje is momenteel leeg.